Dagverloop

Door de ogen van Lucas (2 jaar en 3 maand)

 

's Morgens kom ik toe tussen 7:00 en 9:00, samen met mijn mama of papa. Mmm ruikt het weer lekker in de keuken.  CLaudia is druk in de weer met de patatjes voor deze middag.


Ik mag spelen samen met de andere kindjes in de grote speelruimte. Mieke geeft mij wel nog een dikke knuffel terwijl ik mama of papa uitzwaai.
De kleinere kindjes worden verluierd en sommige doen een dutje rond 9:30. Ook de grote kindjes worden door Sarah en Daphne verluierd. De grootse kindjes (waaronder ikzelf) brengen een bezoekje aan het potje of aan het kindertoilet.


We zingen liedjes en daar komt de kar al toe uit de keuken. Het is tijd voor soep om 10:00. Ik help Mieke met slabbetjes uitdelen voor de andere kindjes. Zo is mijn buikje al een beetje gevuld met extra vitamientjes. Ik ben helemaal klaar voor de activiteit die Sarah en Daphne voor ons in petto hebben.


Om 10:20 schilderen we er op los, ik heb zelf een groene neus! Sarah wast onze handjes en snoetjes af. Nog vlug even de pamper controleren of naar het potje gaan, want het is al 11:00. Tijd voor patatjes!


Claudia en Mieke halen de kleintjes ook uit bed, zodat die ook allemaal hun groentepapje kunnen eten. Daphne en Sarah helpen de peuters om zelf hun bordje leeg te eten! Nog een bordje graag.

 

Zo buikjes rond gegeten en flink ons bekertje water leeggedronken! 

 

Tijd voor een verhaaltje ...

 

 We zingen een liedje en maken een rups, klaar voor onze weg naar dromenland. 

 

Wanneer ik wakker word, krijg ik hulp om mijn kleren terug aan te doen. Mieke en Claudia geven de baby's hun fruitpap. 

Sarah en Daphne delen stukjes fruit en nadien een boterham uit aan de peuters. Nog een beker water en nadien gebruiken we

een snoet poetser om onze handjes en mond mooi te maken. 

 

We kunnen allemaal nog wat flink spelen. 

 

Het is al bijna 17.00 u., de mama's en papa's komen en gaan. Als ik wordt afgehaald, kijk ik al uit naar de volgende keer! 

 

Tot morgen iedereen!